اینورتر
انواع اینورتر صنعتی تک فاز و سه فاز دست دوم و نو
شما می توانید با تماس با تیم فروش و متخصصان شرکت فراتکنیک ضمن دریافت راهنمایی اقدام به خرید بهترین اینورتر صنعتی های بازار مناسب با نیاز خود ، با تخفیف و ضمانت شرکت فراتکنیک به صورت نو و دست دوم بکنید .

در ابتدا معنای اینورتر صنعتی را از منظر لغوی بررسی میکنیم اینور صنعتی یا درایو صنعتی به طور خلاصه vfd که خلاصه شده یVARIABLE FREQUENCY DRIVE میباشد در بحث لغوی به معنای معکوسکننده می باشد که به آن راه انداز موتور و کنترل از راهدورمیگوبند در واقع هر دستگاهی که برق را به صورت dc تحویل بگیر و به صورت avec تحویل بدهد را اینورتر می نامیم


اینورتر چیست؟
در واقع اینورتر صنعتی برق وردی را به صورت dc دریافت کرده و با فرکانس مورد نظر دستگاه و الکتروموتور به صورت سه فاز تحویلمی دهد
پس اگر شما برای کاربری مورد نظر خود نیاز به تغییر سرعت دارید می توانید با بهره گیری از اینورتر های صنعتی سرعت خود راهکاهش و یا افزایش دهید . در واقع با کمک از اینورتر های صنعتی می توانیم سرعت شفت را با کمک تغییر در ولتاژ و فرکانس در کنترلخود دراوریم جالب آیت که بدانید اینورتر ها توانایی این را دارند که با برق تک فاز الکتروموتور هایی با برق سه فاز و توان ۱۱ کیلوات راکنترل کنند و راه اندازی کنند از همین رو ما در گروه صنعتی فراتکنیکبا جمع آوری بهترین انواع اینورتر های صنعتی نو و استوک را ازمعتبری ترین برند های جهان برای شما عزیزان گرداوری کنیم
نام های دیگر اینورتر صنعتی :
اینورتر های صنعتی با نام های دیگری همچون موارد زیر در بازار می شناسند این نام به شرح زیر می باشند :
- درایو سرعت متغیر
- درایو سرعت قابل تنظیم
- درایو فرکانس قابل تنظیم
- درایو های صنعتی


ساختار اینورتر صنعتی
اینورتر صنعتی دستگاهی می باشد که از آن برای کنترل کردن الکتروموتور های جریان متناوب ac استفاده می شود
به جرعت می توان کفت مهم ترین پارامتر در اینورتر ها فرکانس ولتاژ ورودی می باشد که با تغییر آن اینورتر سرعت را تنظیممی کند .
اینورتر صنعتی به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم می شود :
- اینورتر تک فاز
- اینورتر سه فاز
همانطور که می دارید منظور تک فاز و سه فاز برق شبکه شهری که به اینورتر وصل می باشد، است.
از زمان ورود اینورتر ها به بازار بسیار از مشکلاتی که در صنایع و دستگاه ها گریبان گیر صنعتگران و کاراخانه داران می بود حل شدو از همین رو اینورتر تا به عنوان قلب هر خط تولید و کارخانه ای. در صنعت شروع به ایفای نقش بسیار حیاتی ای کردند که به صورتپیوسته و بدون توقف کار خود را انجام می دهند .
و از همین رو انتخاب مناسب اینورتر با توجه به ولتاژ یکی از مهم ترین مسائل در این حوزه می باشند
از همین رو شما عزیزان می توانید با شماره های زیر در کم تر از پنج دقیقه راهنمایی ای کامل ومشاوره ای عالی با متخصصان ما بهصورت رایگان در گروه فراتکنیم داشته باشید تا بتوانید انتخابی دقیق برای خود بکنید :


همچنین موارد زیر را نیز هنگام تهیه اینورتر باید در ذهن داشته باشید
- داشتن راندمان بالا،
- رگلاسیون مناسب،
- کمترین میزان اختلال شامل افست و هارمونیک مناسب
اجزا اینورتر صنعتی
به طور کلی اجزای اینورتر های صنعتی را به سه زیر گروه اصلی زیر می توان تقسیم کرد :
- یکسو کننده برق شهری
- خازن
- Igbt
Igbt چیست
Igbt یکی از مهم ترین قسمت های اینورتر می باشد که در صورت تزیین رفتن و خراب شدن هزینه بالاییرا برای تعمیر طلب میکند
Igbt کوتاه شده عبارت insulated-gate Bipolar Transistor می باشد که در واقع امان ترانزیستور های دو قطبیگیت عایقهستند و نیمه هادی می باشند که بر روی مدار قرار می کیند و در مار هایی با سرعت بالا مورد استفاده قرار می گیرند
شما می توانید برای بررسی علت خرابی اینورتر خود با متخصصان ما جهت تعمیر تماس بگیرید


انواع اینورتر صنعتی از نظر ورودی
از نظر ورودی اگر بخواهیم بررسی کنیم همانطور که پیشتر گفتیم اینور ها به دودسته اصلی زیر تقسیبندی می شوند:
- اینور صنعتی تک فاز
- اینورتر صنعتی سه فاز
البته شما عزیزان باید در نظر داشته باشید که خروجی تمامی موارد بالا به صورت سه فاز میباشد
انواع اینورتر صنعتی از نظر کاربرد
حال اگر بخواهیم اینورتر های صنعتی را از منظر کاربرد بررسی کنیم اینورتر هارت می توان به موارد زیر تقسیم بندیکرد :
- پمپها
- فنها
- آسانسورها
- جرثقیل
- نوارهای نقاله


انواع اینورتر صنعتی از نظر موج تولیدی
- ۱) اینورتر موج مربعی (square wave inverters) : این نوع از اینورتر ها دارا نا مناسب ترین موج تولیدی در میان دیگر انواع اینورتر های صنعتی می باشند از همین روز در بازار نیز آنهارت با کم ترین قیمت پیدا خواهید کرد
- ۲) اینورتر سینوسی اصلاح شده (modified sine wave inverters) : همانگونه که نام ابن نوع ار ابنورتر ها سینوسی می باشد در عمل نیز موج های به طول های متناوب تولید می کنند که به صورت ترکیبیاز موج های مربعی و سینوسی می باشد . این نوع از اینورتر ها را می توان اقتصادی ترین اینورتر بازار نامید و علت ان را هم می تواندر این نکته جست و جو کرد که کاربرد بیشتری را لمسی دیگر انواع اینورتر ها صنعتی دارا می باشند این نوع از اینورتر در اکثریتوسایل همچون تلویزیون ها، کامپیوتر ها، رادیو ها کاربرد دارند اما نکته بسیار مهمی که در مورد این نوع از اینورتر ها باید در نظر گرفت ان می باشد که این اینورتر ها در راه اندازی الکترموتور هاکاربرد ندارند .
۳) اینورتر سینوسی خالص (pure sine wave inverter) : این نوع از اینورتر ها موج تولیدی همچون ولتاژ برق شهری را دارا می باشند یعنی به صورت سیکل کامل . این نوع از اینورتر ها قیمتبالایی را دارا می باشند اما قیمت بالای آن ها بی دلیل نمی باشد و دلیل آن را می توان در این نکته جست و جو کرد که این نوع ازاینورتر ها در کنار مزیت های بالایی که دارند می توانند هر نوع دستگاه و الکتروموتوری را راه اندازی کنند و همین امر آن ها را در دستهبندی بهترین اینورتر های صنعتی قرار می دهد .
انواع اینورتر صنعتی از نظر ورودی
۴) اینورتر متصل به شبکه (grid tie inverter)
از این نوع اینورتر ها زمانی استفاده می شود مه ارتباط با شبکه برق برای ما مهم باشد و امکان حدایی آن ها از شبکه برق موجودنباشد و همچنین استفاده از انرژی خورشیدی برای ما مهم باشد، مورد استفاده فرار میگیرند و در نتیجه به میزانی که برق خورشیدیتولید شود برق مصرفی ما از شبکه شهری کاهش یافته ودر نتیجه مصرف برق کمتریرا تجربه خواهیم کرد اما باید این نکته را در نظربگیرید که قیمت این اینورتر ها به نسب دیگر اینورتر های معمولی بالا می باشد .
۵) اینورترهای جدا از شبکه (off grid inverte)
در این نوع از اینورتر تا همانطور که از نامشان پیداست نیازی به وصل شدن به شبکه برق شهری ندارد. و مکانیزم عملکردی آن هابدینکونه می باشد مه ولناژ موجود در باطری را به پلناژ مستقیم ۲۲۰ ولت تبدیل می منند و بهمین دلیل از انتها در وسایل برقی خانگیاستفاده می شود .


نکات مهم در هنگام خرید اینورتر بصنعتی
- کاربری سبک یا سنگین بودن اینورتر با توجه به الکتروموتور
- جریان الکتروموتور
- کیلو وات و جریان مورد الکتروموتو
- ارتفاع: توجه داشته باشید مه هرچقدر ارتفاع نصب اینورتر بالا باشد عملگر آن کاهش می باش
- توجه به برق ورودی تک فاز و یا سه فاز
- دما : هرچه دما محیط افزایش یابد عملکرد اینورتر کاهش می یابد
خروجی اینورتر یا درایو صنعتی
امروزه کاربرد اینورتر دامنه ی وسیعی را فرا گرفته است و در بسیاری از صنایع مورد نیاز است. اینورتر یا درایو صنعتی معمولا بهدستگاهی وصل می شود که در زمان استارت نباید در آن ضربه داشته باشیم. مثال بارز آن آسانسور هست که همه ما از آسانسوراستفاده کردهایم، اگر دقت کرده باشید به هنگام حرکت کردن آسانسور، یک سرعت کنترل شده و آهسته داریم و بعد به سرعت عادیخودش می رسد و قبل از توقف سرعت کم میشود تا در نهایت توقف کند. این کار را درایو صنعتی انجام می دهد. از دیگر دستگاههاییکه می توانند از خروجی اینورتر برق صنعتی استفاده کنند میتوان موارد زیر را مثال زد:
- پمپ آب
- فنها
- نوار نقاله
- آسانسور
- جرثقیلها
- سیستمهای گرمایش و سرمایش
- بالابرها و آسانسورها
- کامپیوتر
- وسایل نقلیه
- انواع صنایع پیشرفته
- تمامی کارخانهها


کاربرد اینورتر
اینورتر صنعتی کاربرد های وسیعی در زمینه راه اندازی و کنترل سرعت دور موتور استفاده می شود که موارد فوق بهشرح زیر می باشد :
- انواع پمپ های صنعتی و ساختمانی
- سیستم های آب رسانی بوستر پمپ
- فن های صنعتی همانند فن کوره، فن گلخانه، فن تهویه، فن کولینگ تاور، فن تونل و …
- آسانسور
- اسپیندل موتور در دستگاه های CNC چوب و فرزکاری
- ماشین آلات خم و برش
- ماشین آلات جوشکاری
- انواع جرثقیل های سقفی و تاور کرین های سنگین
- نوار نقاله
- دستگاهای اکسترودر
- انواع ماشین آلات صنایع چاپ
- ماشین آلات بسته بندی
- انواع ماشین آلات صنایع
- انتقال انرژی به روش HVDC
- درایوهای الکتریکی وسیله نقلیه
- استفاده در پنل های خورشیدی
- منبع تغذیه
- منابع برق اضطراری
- گرمکن القایی
- تزریق پلاستیک
- پارکینگ های طبقاتی
انتقال انرژی به روش HVDC
در این روش برای انتقال انرژی در حجم بالا و مسافت های طولانی و با کمترین میزان تلفات ممکن، ابتدا برق را از حال شهری و AC باکمک اینورتر به برق DC تبدیل کرده و در ادامه برق را از حالت DC مجددا به به حالت AC با فرکانس بالاتر تبدیل می کند .
درایوهای الکتریکی وسیله نقلیه
جالب است که بدانید از اینورتر ها برای کنترل قدرت کشش موتور های وسایل نقلیه استفاده می شود که برای درک بهتر این موضوعبعضی از این وسایل نقلیه را برای شما عزیزان نام میبریم که به شرح زیر می باشند :
قطار برقی
خودرو های الکتریکی
- خودرو های هیبرید ( تویوتا پیروی برای مثال )
در واقع می توان گفت پیشرفت زیادی که اینورتر ها داشتند وام دار استفاده از آن ها در این صنعت می باشد که انرژی خود را از موتوردریافت کرده و آن را در باطری ذخیره می کنند .


کاربرد اینورتر در پنل خورشیدی
همانطور که می دانید پنل های خورشیدی برق را به صورت DC تحویل می دهند که برای استفاده های مدنظر از اینورتر ها برای تبدیلبرق DC به AC استفاده می کنند برای اینکار از میکرو اینورتر ها برای تبدیل به جریان متناوب استفاده میگردد.
کاربرد اینورتر منبع تغذیه
اینورتر ها برق DC را از منابعی همچون موارد زیر دریافت میکنند
- باطری،
- پنل های خورشیدی،
- سلول های سوختی
و سپس برق دریافت شده را به صورت AC با ولتاژ مدنظر تحویل می دهند
کاربرد اینورتر منابع برق اضطراری
منابع برق اظطراری ups با استفاده از باطری ها و اینورتر ها برای مواقعی که برق اصلی در دسترس نیست استفاده می شوند .
کاربرد اینورتر در گرم کن القایی
برای بالا بردت فرکانس اصلی برق در گرم کن های القایی نیز از اینورتر ها استفاده می شود که برای انجام اینکار ابتدا برق اصلی بهبرق DC تبدیل می گردد و سپس با بهره گیری از اینورتر های صنعتی به برق Ac با فرکانس بالا تبدیل می گردند.


چگونه اینورتر مصرف برق را كاهش می دهد؟
اينورتر ها به صورت کاملا هوشمند ميزان بار وارده به موتور را متوجه می شوند و متناسب با آن به موتور را جریان دهی می کنندکه در اکثر مواقع در بسياری از جريان نامی موتور كمتر می باشد از همین رو موتور به میزان مصرف از شبکه جریان کشی میکند و در نتیجه این امر کاهش هزینه مصرف برق را در پی خواهیم داشت.
همانطور که می دانید وزارت نیرو مصرف کننده را به دلیل مصرف بار راکتیو از شبکه برق شهری جریمه سنگین می کند، که برایقرار از این موضوع در کارخانه ها از بانک خازنی بهره گیزی می شود و از آنجا که موتورهای القایی جزیی از مصرف کنندگاناصلی بار راکتیو می باشند، با بهره کیری از اینورتر ها به علت آنکه خود دارای بانک خازنی می باشند به راحتی می توان اینمشکل را حل نمود .
(تا اینجا اصلاح کردم ) به دليل آنكه موتور یک بار راكتيو روی شبكه دارد چنانچه از درايو برای راه اندازی و كنترل موتور استفادهگردد، چون درايو دارای یک بانک خازنی می باشد اين بار راكتيو را جبران می نمايد و تنها بار اكتيو را از شبكه برق مصرف مینمايد، بنابراين جريان مصرفی بسيار كاهش می يابد.
در بسياری از كاربردها انرژی زيادی برای راه اندازی لازم است. موتور انتخاب شده را با توان بالاتری انتخاب می كنند بنابراينميزان جريان زيادتری هم در حين كار از شبكه استفاده می كند. چنانجه از اینورتر استفاده شود، اينورتر به صورت كاملااتوماتيک اين جريان را در حين راه اندازی به مقدار لازم افزايش و در حين كار به مقدار لازم كاهش می دهد، بنابراين به طور كلیهزينه برق مصرفی كاهش چشم گيری خواهد داشت.
در بسياری از كاربردها به هنگام راه اندازی، موتور جريان بسيار بالایی از شبكه می كشد و موجب كاهش ولتاژ شبكه و ايجادصدماتی به تاسيسات برق رسانی و ساير دستگاه ها می گردد، اين جريان به ۶ برابر جريان نامی موتور می رسد كه بسيارنامطلوب می باشد، چنانچه از اينورتر استفاده شود اين اضافه جريان بسيار اندک خواهد شد (حداکثر 0.2 برابر). به عنوان مثالاگر يک موتور با جريان نامی ۱۰ آمپر كار كند، در هنگام راه اندازی اين جريان به ۶۰ آمپر می رسد و در صورت استفاده ازاینورتر اين جريان حداكثر به ۱۲ آمپر می رسد، كاهش جريان موتور به صورت اتوماتيک در هنگامی كه بار موتور كم می شود. اينقابليت به غير از كاهش هزينه برق مصرفی موجب افزايش طول عمر مفيد موتور خواهد شد.
امكان استفاده از برق تكفاز ۲۲۰ ولت به جای سه فاز ۳۸۰ ولت برای راه اندازی موتور سه فاز