مقالات

سنگ‌ شکن هیدرولیک چیست

سنگ‌شکن هیدرولیک مانند سایر دستگاه‌‌های سنگ‌شکن وظیفه خردکردن سنگ را برعهده دارد. البته فرقی نمی‌کند این سنگ‌، سنگ رودخانه باشد یا سنگ معدن، کوه و…، در هر حال از سنگ‌شکن برای خرد کردن آن‌ها استفاده می‌شود. در واقع از آنجایی که معمولا سنگ‌ها ابعاد و اندازه مناسب و یکنواختی ندارند با کمک دستگاه سنگ‌شکن آن‌ها را به سایز موردنظر می‌رسانند تا بتوان برای تولید شن و ماسه یا تولید بتن، گچ و سیمان از آن‌ها استفاده کرد. البته دستگاه سنگ‌شکن انواعی دارد که با توجه به قیمت الکتروموتور و قیمت اینورتر از همین رو ما در گروه فراتکنیک بر آن شدیم تا این مقاله را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم

سنگ شکن هیدرولیک چیست

سنگ‌شکن هیدرولیک چیست؟

سنگ‌شکن هیدرولیک یکی از مناسب‌ترین روش‌ها برای خردکردن سنگ‌ها است. خردکردن اولیه سنگ‌ها با استفاده از دستگاه سنگ‌شکن انجام می‌شود تا آن‌ها را به قطعات کوچکتر تبدیل کنند. این کار باعث می‌شود حمل سنگ‌ها از معادن سنگ تا کارخانجات راحت‌تر صورت گیرد. البته شکستن و خردکردن سنگ‌ها آن را برای روند تولید و به‌کارگیری نیز آماده می‌کند.

روش‌هایی مانند انفجار، استفاده از بولدوزر و… نیز برای خردکردن سنگ استفاده می‌شوند اما معایب خاص خود را دارند. با این حال بکارگیری سنگ‌شکن نسبت به سایر روش‌ها مناسب‌تر است و می‌تواند جایگزین موارد دیگر شود. البته استفاده از بولدوزر کارآمد هست اما هزینه بالایی دارد. از طرفی استفاده از مواد منفجره برای سنگ‌های بزرگ خطرناک است و مدیریت آن کمی سخت است.

در مقابل استفاده از سنگ‌شکن هیدرولیک نه‌تنها کم‌هزینه است؛ ایمنی، قابلیت اطمینان و اثر مطلوبی نیز دارد. به‌علاوه این روش عملیات سختی ندارد و با این تفسیر یک روش مطلوب برای فروپاشی و خردکردن سنگ‌ها محسوب می‌شود.

مکانیزم و ساختار سنگ‌شکن هیدرولیک

دستگاه سنگ‌شکن هیدرولیک به‌گونه‌ای طراحی شده تا در سریع‌ترین زمان ممکن و با کمترین آسیب به محیط سنگ‌ها را به قطعات دلخواه تبدیل کند. البته از آنجایی که سنگ‌شکن انواعی دارد و با ویژگی‌ها و مشخصات منحصر به‌فرد تولید می‌شود، قطعا هر مدل برای یک کاربرد خاص استفاده می‌شود. با این حال ساختار این دستگاه به شیوه زیر است.

این دستگاه سنگ‌شکن شامل سه بخش سیستم فشار روغن هیدرولیک، سیستم راه روغن و سیلندر جداکننده است. سیستم فشار روغن هیدرولیک نیز به‌گونه‌ای خاص برای این دستگاه طراحی شده و دارای یک پمپ هیدرولیک، حداقل سه سیلندر هیدرولیک، موتور بنزینی یا موتور هوا و… است.

از آنجایی که طرز کار و نحوه عملکرد هر مدل با دیگری کمی تفاوت دارد، هر کدام را به‌صورت جداگانه معرفی و بررسی می‌کنیم.

انواع سنگ‌شکن هیدرولیک و طرز کار هر کدام

با توجه به کارایی این دستگاه، استفاده از سنگ‌شکن بسیار گسترده است. البته این ابزار انواع مختلفی دارد که باعث شده در موارد بیشتری به‌کار گرفته شود. در واقع هر کدام از مدل‌های دستگاه سنگ‌شکن برای کاربرد خاصی طراحی شده است. سنگ‌شکن فکی، سنگ‌شکن ضربه‌ای یا چکشی، سنگ‌شکن مخروطی، سنگ‌شکن غلطکی و… تنها برخی از مدل‌های سنگ‌شکن هیدرولیک هستند.

 

دستگاه سنگ‌شکن هیدرولیک مخروطی

سنگ‌شکن مخروطی در صنعت شیمیایی و فسفات‌دار، ساخت جاده، ساختمان و متالوژی کاربرد دارد و معمولا برای خرد کردن سنگ‌های سخت و متوسط و سنگ‌های معدنی استفاده می‌شود. سنگ‌شکن مخروطی هیدرولیک به هیدروکن نیز معروف است که از جمله مزیت‌های آن می‌توان به توان بالا در خردکردن سنگ‌های سخت، توان خروجی بالا در تولید شن و ماسه، ظرفیت بالا، قابلیت حمل و جابجایی، استهلاک پایین، تعمیر و نگهداری آسان و قدرت و استحکام بالای آن اشاره کرد.

مکانیزم خرد شدن سنگ در این مدل سنگ‌شکن بر اساس بسته شدن فاصله بین منتل و کانکیو است.

دستگاه سنگ‌شکن هیدرولیکفکی

این دستگاه سنگ‌شکن هیدرولیک هم برای خردکردن سنگ‌های معدنی، سنگ‌های بزرگ و تولید شن و ماسه کاربرد دارد؛ هم اینکه برای خرد کردن سنگ‌های بسیار سخت معادن استفاده می‌شود.

این سنگ‌شکن هیدرولیک دارای یک فک ثابت و یک فک متحرک است. فک متحرک این دستگاه به کمک یک شافت خارج از مرکز به‌حرکت درمی‌آید که از طریق تسمه و پولی به موتور وصل است. با حرکت فک به سنگ‌ها ضربه و نیرو وارد می‌شود که در نهایت منجر به خرد شدن آن‌ها خواهد شد.

خوب است بدانید به فاصله میانی قسمت فوقانی دو فک، دهانه و به فاصله قسمت تحتانی دستگاه سنگ‌شکن، گلوگاه می‌گویند؛ همچنین سنگ‌شکن فکی دو نوع دارد که شامل سنگ‌شکن فکی تک بازویی و سنگ‌شکن فکی دوبازویی می‌شود.

 

دستگاه سنگ‌شکن هیدرولیک ضربه‌ای

ساختار دستگاه سنگ‌شکن ضربه‌ای شامل یک شافت افقی و پوشش بدنه داخلی است. نحوه کار با این دستگاه نیز به این صورت است که بار از بالا درون دستگاه ریخته می‌شود و برخورد به چکش‌های روی روتور منجر به کوبیده شدن سنگ‌ها به جداره داخلی سنگ‌شکن خواهد شد. مهمترین ویژگی‌های دستگاه سنگ‌شکن ضربه‌ای نیز شامل ساختار مناسب، بازدهی بالا، عملکرد و نگهداری آسان و ایمنی بالا می‌شود.

این سنگ‌شکن که به سنگ‌شکن چکشی نیز معروف است، معمولا در خطوط فراوری و خردایش مواد معدنی کاربرد دارد. صنایع شیمیایی، ساخت و ساز، انرژی، حمل و نقل و معادن نیز برای خرد کردن و غربال از این دستگاه کمک می‌گیرند.

سنگ شکن هیدرولیکی

دستگاه سنگ‌شکن هیدرولیک غلتکی

دستگاه سنگ‌شکن هیدرولیک غلطکی از دو استوانه برخوردار است که روبروی هم قرار گرفتند و خلاف جهت یکدیگر حرکت می‌کنند. در واقع این استوانه‌های سنگین که می‌توانند سطح صاف یا آجدار داشته باشند، اساس کار این دستگاه هستند. البته سنگ‌شکن‌های غلتکی از لحاظ تعداد غلتک‌ها متفاوت هستند و تعداد ثابتی برای همه مدل‌ها تعریف نشده است.

لازم به‌ذکر است فاصله بین این دو استوانه را می‌توان تغییر داد و تا حدی قابل تنظیم است. از طرفی سرعت چرخش استوانه‌ها یا با هم برابر است یا اختلاف بسیار کمی با هم دارند.

این نوع سنگ‌شکن بیشتر از اینکه در صنایع مواد معدنی مورد استفاده قرار گیرد، در تولید مواد خوراکی شکننده یا مواد معدنی مانند سنگ آهک، ذغال سنگ، گچ، فسفات و سنگ آهن نرم که سایندگی کمی دارند، کاربرد دارد.

سخن پایانی

سنگ‌شکن هیدرولیک برای خرد کردن سنگ‌ها و مواد معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته این دستگاه صنعتی انواعی دارد و هر کدام با توجه به ویژگی‌ها و توان خود در صنایع خاصی به‌کار گرفته می‌شود. سنگ‌شکن ضربه‌ای، سنگ‌شکن غلتکی، سنگ‌شکن فکی و سنگ‌شکن مخروطی یا همان هیدروکن دسته‌بندی این دستگاه هستند.

هر کدام از این مدل‌ها با توجه به ساختار خود مکانیزم متفاوتی دارد و از لحاظ عملکرد کمی با هم متفاوت هستند. با این حال همه مدل‌های دستگاه سنگ‌شکن با هدف خرد کردن مواد طراحی و تولید شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *