الکتروموتور یکی از اختراعات جدید در دنیا میباشد که کمک شایانی به صنایع مختلف کرده است. این وسیله همواره کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد که همین امر باعث شده تا روز به روز به تعداد مصرف کنندگان آن در بازارها افزوده شود و قیمت الکتروموتور و قیمت اینورتر ها هم از این مهم عقب نماند از همین رو ما در گروه فراتکنیک شما را بیشتر با کاربردهای این محصول آشنا خواهیم کرد.
آشنایی با کاربردهای الکتروموتور در صنعت
از مهمترین کاربردهای این محصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای تولید تجهیزات تهویه هوا کاربرد دارد.
- برای تولید خنککنندههای محیط کاربرد دارد.
- برای تولید وسایل نقلیه موتوری کارایی دارد.
- برای تولید وسایل و لوازم خانگی کاربرد دارد.
- برای تولید تجهیزات صنعتی مانند اسیابها، کامیونهای چنگال، کلاچ، روبات، وینچ و بالابر و بسیاری موارد دیگر این محصول کارایی دارد.
کاراییهای فراوان و بینظیر الکتروموتورها باعث شده تا بسیاری از شرکتهای تولید کننده آن را تهیه نمایند و با اطمینان کامل آن را مورد استفاده قرار بدهند. باید بگوییم که در سایت ما کاربرد الکتروموتور در صنایع به صورت دقیق ثبت شده است تا شما بتوانید با کاراییهای دقیق این وسیله آشنا شوید و متناسب با فعالیت خود آن را تهیه کرده و مورد استفاده قرار بدهید. البته ناگفته نماند که الکتروموتورها نمونههای مختلفی دارند که همواره هر کدام از آنها برای فعالیتی کاربرد دارند و مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به کاربردهای این محصول و نمونههایی که دارد می توان بهترین نوع آن را انتخاب کرد که متناسب با محصول تولیدی شما باشد. بهتر است بدانید که این دستگاه اصولا انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند که واقعا فوقالعاده میباشد. بیشتر بخوانید : مقایسه الکترموتور گیربکسی و اینورتر در چیست
اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور
الکتروموتورها مانند سایر قطعات و دستگاهها دارای بخشهای مختلفی است که هر کدام فعالیتی را به عهده دارند، از اجزای تشکیل دهنده الکتروموتورها میتوان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- روتور: این قسمت در موتور متحرک میباشد و اساسا وظیفه آن ارائه قدرت مکانیکی طیفرایند تبدیل از انرژی الکتریکی از طریق شافت میباشد. در کل این قطعه وظیفه حمل و جابهجایی انرژی را به عهده دارد.
- استاتور: این وسیله در موتور ثابت بوده و دارای یک سیمپیچ و آهنربا است که با کمک میدان مغناطیسی باعث چرخش روتور میگردد. وظیفه آن جلوگیری از هدررفتن انرژی است.
- بلبرینگها: این قطعه برای چرخش روتور در ابتدا و آخر شافتها نصب میشود، این قطعه انرژی مکانیکی را به خروجی منتقل میکند.
- شکاف هوایی: بین روتور و استاتور یک فاصله هوایی وجود دارد که باعث افزایش جریان مغناطیسی میگردد.
- سیمپیچ: این سیمهای پیچیده شده رسانایی بالایی دارند و هادی آنها از جنس مس میباشد و درون کویل جمعآوری شدهاند.
- درکاسهها: در قسمت اول و آخر موتور الکتریکی بلبرینگها داخل صفحاتی قرار میگیرند که شافت در وسط آنان قرار داده شده است تا جریان چرخشی مکانیکی بهدرستی و با قدرت کامل و کنترل شده هدایت شود.
- پوسته: تمام بخشها و قطعات الکتروموتور درون محفظهای قرار داده میشوند که با نام پوسته شناخته میشود. این محفظه کاملا بسته است و جنس آن از چدن و آلومینیوم میباشد.
- فن: یک پروانه یا همان فن در الکتروموتور وجود دارد که وظیفه خنک کردن موتور هنگام فعالیت را به عهده دارد.
- منبع تغذیه: این بخش با انرژی الکتریکی شروع به کار میکند و با اتصال آن به تیغه قرار گرفته در ترمینال باکس هر موتور الکتریکی راهاندازی میشود.
نحوه فعالیت الکتروموتور
الکتروموتور همواره طی یک فرایند ویژه و تعریف شده فعالیت میکند، نحوه فعالیت الکتروموتورها به گونهای است که ابتدا باتری را به موتور اتومبیل متصل میکنند تا الکتروموتور هم فعالیت خود را آغاز نماید، انرژی الکتریکی در الکتروموتور پس از متصل کردن باتری کمک میکند تا استاتور شروع به حرکت کند، هستهها و آهن رباها کمک میکنند تا الکتروموتور انرژی به خوبی منتقل گردد. زمانی که انرژی الکتریکی حاصل از باتری اتومبیل به موتور عرضه میشود، سیم پیچهای میدانهای مغناطیسی چرخشی ایجاد میکنند که میلههای رسانا را از خارج روتور در امتداد پشت خود میکشد. روتور در حال چرخش همان چیزی است که انرژی مکانیکی مورد نیاز برای چرخاندن چرخ دندههای خودرو را ایجاد میکند که به نوبه خود باعث چرخش لاستیکها میشود.
اگر در یک ماشین معمولی که برقی در آن وجود ندارد، موتور و دینام وجود داشته باشد. باتری موتور را تغذیه میکند که باعث چرخیدن چرخ دندهها و چرخها میشود. چرخش چرخها همان چیزی است که دینام را در ماشین تغذیه میکند و دینام باتری را دوباره و مجدد شارژ مینماید. در ماشینهای الکتریکی همواره موتور هم به عنوان موتور و هم به عنوان دینام عمل میکند و در نتیجه همزمان هم برق را تولید مینماید و هم انرژی مکانیکی را تولید کرده و منتقل میکند. تبدیل کردن انرژی الکتریکی به مکانیکی باعث شده تا این گونه موتورها در بازارها با نام الکتروموتور شناخته شوند.
انواع الکتروموتور
انواع الکتروموتور در بازارها وجود دارد که نه تنها از نظر کیفیت و کارایی بلکه از نظر شما و سایز هم با هم متفاوت هستند؛ اما در کل انواع این دستگاهها عبارتند از:
- موتور DC از موتورهایی میباشد که خود دارای نمونههایی مانند موتور سری، موتور موازی، موتور کمپوند، موتور خود تحریک، موتور مغناطیسی دائم میباشد.
- موتور AC دارای دو موتور القایی و موتور سنکرون هست.
- موتورهای خاص: این موتورها شامل موتور پلهای، موتور دی سی بدون جاروبک، موتور هیسترزیسی، موتور رلوکتانسی، موتور اونیورسال میگردند.
تمام موتورهای نام برده همواره انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکنند. تنوع در تولید این گونه الکتروموتورها باعث شده تا افراد بتوانند به راحتی متناسب با نیاز خود موتور را انتخاب کرده و تهیه نمایند. بدانید که این تنوع انتخابها را گستردهتر خواهد کرد و البته ناگفته نماند که شناخت مدلهای مختلف این گونه موتورها کمک میکند تا هر تولیدکننده بداند که کدام نمونه برای او لازم و نیاز است تا با اطمینان کامل بهترین موتور را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار بدهد. این مدلها را میتوانید در سایت ما و در کاتالوگها مشاهده کنید و سپس انتخاب خود را انجام بدهید. مصرف بالا از الکتروموتورها سبب گشته تا تولیدات آنها هم گسترش پیدا کرده و به سطح انبوه برسد.